A személyesen látogatható rendezvények egyelőre szünetelnek, a kikapcsolódásra és kulturális élményekre vágyó publikum az online térbe kényszerül, csak úgy, mint a művészek. Ebben a nem mindennapi helyzetben különösen fontos a testi és lelki egészség megőrzése, amihez nagy mértékben hozzájárul a művészettel való kapcsolatteremtés, annak átélése és befogadása.

A Modern Art Orchestra koncertnaptára is átalakul a külső körülmények következtében, de ez az alkalmazkodás nem csak kényszerűségeket, hanem új lehetőségeket is eredményez a zenekar és annak hallgatói számára. Számos koncerthelyszín hozzálátott az előadások professzionális online közvetítéséhez, így a MAO rezidens koncerttere, a BMC is. A tervek szerint négy streamelt koncertet sugároznak majd január végéig a Modern Art Orchestrával, melyek közül kettő a nagyteremben, kettő pedig az Opus Jazz Clubban kerül rögzítésre.

A december 19-én közvetített koncert nem csupán az alkalom miatt lesz különleges. A Karácsonyi Napló a szeretet ünnepét és annak környezetét eleveníti meg a zene segítségével. Fekete-Kovács Kornél kompozícióihoz Hegyi György novellája kapcsolódik, melynek szövegét Lengyel Ferenc kelti életre.

A jelen helyzetben különösen érdemes figyelemmel kísérni a MAO posztjait az online közösségi felületeken. A zenekar honlapja rövidesen teljesen megújul, így érdemes lesz a www.mao.hu-ra kattintani, ahol nemsokára exkluzív tartalmak várják a látogatókat. Emellett egy meglepetés is készül a zenekar közönsége számára, erről hamarosan többet lehet majd tudni. Addig is kövessék a Modern Art Orchestra Facebook– és Instagram-profilját, illetve YouTube-csatornáját, és természetesen a BMC koncertnaptárát is érdemes szemmel tartani.