fbpx

Két ünnepi Cziffra100-koncert a Zempléni Fesztiválon

Augusztus 20-án Tolcsván, augusztus 21-én pedig Sárospatakon várja a közönséget a Zempléni Fesztivál két, a Cziffra 100-sorozathoz tartozó ünnepi programja.

Tolcsván az Oremus Szalonban Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, a Cziffra-emlékév művészeti vezetője ImprovisArt című műsorából ad válogatást. Az azonos címmel megjelent lemezzel a művész New Yorkban elnyerte a Music International Grand Prix zongora kategóriájának első díját, valamint a közönségdíjat is.

Mi lenne, ha… podcastunk második epizódjában Balázs János volt a vendég, akivel képzeletben bejártuk a fél világot. Crème brûlée-t kóstoltunk Párizsban, magányosan sétáltunk a Central Parkban, és Liszt nyomán Genfbe is ellátogattunk. Eközben útitársunkról az is kiderült, hogy a koncerttermek mellett a konyhában is otthonosan mozog.

Másnap Sárospatakon Hollerung Gábor, a Zempléni Fesztivál művészeti vezetőjének legendásan népszerű, a Budafoki Dohnányi Zenekar védjegyének számító sorozata, A megérthető zene Rachmaninov 2. zongoraversenyét mutatja be a karmester szuggesztív magyarázataival, anekdotáival és Balázs János zongorajátékával, a Budafoki Dohnányi Zenekar közreműködésével. A két eseményre a Cziffra György-emlékév és a Zempléni Fesztivál együttműködésében kerül sor.

Nyitókép: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A rovat további cikkei