A Campus szervezői négy napon át várják a fesztiválozókat: a Mol Nagyszínpadot a PG Csoport és Pál István Szalonna bandájának közös produkciója nyitja meg, majd Szabó Balázs, Horváth Tamás és a Bagossy Brothers Company folytatja a sort. Az idei Campuson 200 zenés formáció, több mint 1100 zenész 14 színpadon, megannyi magyar kedvenc lesz látható a következő napokban műfaji korlátok nélkül. Ákos, Tankcsapda, Majka & Curtis, Rúzsa Magdi, Punnany Massif, Kowalsky meg a Vega, Yamina, Saya Noé, 4S Street, T. Danny és még sokan mások lépnek fel a Nagyerdei Stadionban és környékén.

A látogatók kényelmét 30 vendéglátóegység segíti, valamint számos egyéb szolgáltatás: a kerékpártároló 1000 bringát tud befogadni, de van taxiállomás, érték- és csomagmegőrző, változatos streetfood pontok, és visszatért a Job Street is, a legnagyobb régiós cégek utcája, az álláskeresők és állást kínálók találkozási pontja.

A Nagyerdei Víztorony földalatti galériájában az irodalomé a főszerep, nem marad el a népszerű mozi sem, ahogyan az óriáskerék is visszatért Debrecenbe. A Campus kiemelt helyszíne az Egyetem tér: idén a Debreceni Egyetem 27 intézete kap bemutatkozási lehetőséget, például a sporttudományi intézet és a DEAC közös standján a sportot és az egészséges életmódot népszerűsítik, míg a klinikai központ az Országos Mentőszolgálat közreműködésével életmentési szimulációs bemutatókat tart.

A Campus Art programjai a tradicionális technikákat 21. századi köpenybe öltöztetik, ott a kézműves-alkotóprogramok mellett megjelennek performanszok, kortárstánc-, zsonglőrbemutató, szituációs színházi gyakorlatok is.

A Campus Fesztivál fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást is: az idei VIP-fogadáson befolyt összeget a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi István Alapítvány számára ajánlják fel.
   

Nyitókép: Majka & Curtis Follow the Flow koncertje a Campus Fesztiválon, 2020-ban. Forrás: a Campus Fesztivál hivatalos Facebook-oldala, Fotó: Vajda István és Balogh Albert