Botka László polgármester a fesztivál helyszínén, az Újszegedi Partfürdőn rendezett bejáráson elmondta, az első ízben 1968-ban megszervezett Szegedi Ifjúsági Napokat néhány éves tetszhalott állapot után 2003-ban indította újra az önkormányzat. Az elmúlt 15 évben a SZIN itthon és külföldön is népszerű rendezvénnyé vált, idén elővételben 13 országból váltottak elővételben bérletet vagy napijegyet, a legmesszebbről a finnországi Vaasaból 2861 kilométerről érkezik vendég Szegedre ? közölte a politikus.

10

 

A jubileum alkalmából az önkormányzat 50 millió forinttal támogatta az évek óta nyereséges SZIN megszervezését, amelyből a fesztivál történetét bemutató szabadtéri kiállítás nyílt, hamarosan egy album is megjelenik, és a korábbinál erősebb marketingkampánnyal népszerűsítették a rendezvényt ? tudatta a polgármester.

weblap_picture_sablon

 

Jövő tavasszal 300 millió forintból teljes egészében felújítják a fesztivál helyszínét az Újszegedi Partfürdőt ? jelentette be Botka László. Kolonics Erika fesztiváligazgató elmondta, hogy a négynapos fesztiválon tíz színpadon 1395 fellépőt láthat majd a közönség a több mint 150 zenei program során. A SZIN-en több mint 500 ember dolgozik majd, és minden korábbinál több kiállító és vendéglátó várja majd a közönséget.

 

A részletes program ITT található.

 

Forrás: MTI

Fotó: szin.org