fbpx

Kiállítás a leégett szentesi sportcsarnok helyreállításáért a Koszta József Múzeumban

Kiállítást szervez a leégett Szentes Városi Sportcsarnok történetéről a Koszta József Múzeum, a nettó árbevételt pedig felajánlja a helyreállítási alapba. A múzeum várja azoknak a relikviáknak, fotóknak, sporttörténeti emlékeknek a felajánlóit, akik hozzájárulnának a tárlat megrendezéséhez.

December 30-án jelentette be a Koszta József Múzeum, hogy a sportcsarnok helyreállítását a maga módján szeretné segíteni: kiállítást szervez a gazdag sportmúlthoz kapcsolódó relikviákból. Szabó Zoltán Ferenc polgármester elmondta, rengeteg felajánlás érkezett, milliós nagyságrendű a befizetés a helyreállításra létrehozott számlára. Bármilyen felajánlást a titkarsag@szentes.hu címre várnak.

Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője szólt arról, hogy számos felajánlás érkezett Szentesről elszármazottaktól, illetve országos körből is. A szentesi származású humoristák pedig egy közös est bevételét ajánlották fel a helyreállítás céljára.

Irsai Farkas László, a Koszta József Múzeum igazgatója elmondta: a jótékony célú kiállítás 2022. január 29-én nyílik majd, ahol a megépítéstől napjainkig mutatnák be a sportcsarnok történetét, illetve kísérő rendezvényekként beszélgetéseket szerveznének ismert sportolókkal. A tárlat április végéig várja majd a látogatókat.

A szentesieket és a térség lakóit arra kérik, akinek van olyan relikviája, érme, fotója vagy más egyéb sporttörténeti emléke, amelyet szívesen felajánlana, január 15-ig juttassa el a múzeumhoz. A felajánlásokat először a 70/508-4614-es telefonszámra vagy az igazgatosag@kosztamuzeum.hu címen jelezzék.

Bocskay István, a kiállítás nagykövete kiemelte: Szentes azon nyolc település egyike, amely a Nemzet Sportvárosa címet viseli, ehhez méltóan pedig a kiállított tárgyak a továbbiakban egy önálló sportmúzeumban is helyet kaphatnának.

Nyitókép: Koszta József Múzeum. Forrás: a múzeum weboldala

A rovat további cikkei