A tanár-diák viszony határátlépéseiről szóló történet írója és rendezője a Staféta-nyertes Horváth János Antal. A Lányi Zsófi dramaturggal közösen alkotott, kétszereplős történet egy ilyen kapcsolat megannyi aspektusát felvillantja. Felelősség, tisztelet, visszaélés, előítélet, ártatlanság, áldozathibáztatás és bűnhődés.

 „Ebben a történetben, ahogy a legtöbb ilyen viszonyban sincsenek eredendően rossz emberek, csak emberek, akik rossz döntéseket hoznak, vagy nem tudnak olyan döntést hozni, amitől ne romlanának meg. A folytonos határfeszegetésbe süllyednek bele a szereplőink, míg már nem tudni, hogy képesek-e elszámolni lelkiismeretükkel, döntéseik következményéve. Pedig látszólag tényleg nem akartak rosszat, csak aszerint cselekedtek, amiben hittek. Laura a darab egy pontján ennek a felelősségét élesen megfogalmazza: az még rosszabb, ha nem direkt bántunk valakit, mert az csak azt jelenti, hogy annyira csak magunkra figyelünk, hogy észre se vesszük, hogy amit csinálunk, az másnak fáj” – mondja az író-rendező Horváth János Antal.

Horváth János Antallal készült portréinterjúnkat olvastad már?
Gémes Antos és Hartai Petra
Fotó: Kállai-Tóth Anett

Laurát Hartai Petra alakítja, aki 2016-ban a Vidéki Színházak Fesztiválján legígéretesebb pályakezdő díját vihette haza. 2017-ben ugyanezen a fesztiválon már a legjobb női alakításért díjazták, 2019-ben a Városmajori Színházi Szemlén legjobb női mellékszereplőként kapott elismerést. Bálint szerepében pedig Gémes Antost, a Pesti Magyar Színház Farkas-Ratkó-díjas színészét és a Harmadik Figyelmeztetés színészzenekar frontemberét láthatjuk.

Nyitókép: Gémes Antos, Hartai Petra, Horváth János Antal. Fotó: Kállai-Tóth Anett