fbpx

Kínai sci-fi trilógiából készítenek sorozatot a Netflixre a Trónok harca alkotói

Liu Cehszin kínai író A háromtest-trilógia című nagysikerű könyvsorozatból készítenek szériát a Netflix számára a Trónok harca alkotói.

A streamingszolgáltató keddi közlése szerint az angol nyelvű adaptáció mindhárom díjnyertes regényt – A háromtest-probléma, A sötét erdő, A halál vége – lefedi. A kötetek az emberiség első kapcsolatba lépését mesélik el egy földön kívüli civilizációval.

A Trónok harca alkotói és vezető producerei, David Benioff és D.B. Weiss mellett a True Blood – Inni és élni hagyni című széria forgatókönyvírója, Alexander Woo is csatlakozik a Netflix-projekthez, amelyre Liu is az áldását adta.

A háromtest-probléma 2008-ban jelent meg először könyv formátumban és az egyik legnépszerűbb sci-fi regénnyé vált Kínában. A könyv angol fordítása 2014-ben jelent meg. A trilógiából készülő sorozat premierjével és szereplőivel kapcsolatos részleteket egyelőre nem közöltek.

A trilógia az 1960-as években, az úgynevezett kulturális forradalom idején kezdődik Kínában, ahol egy asztrofizikust a lánya, Je Ven-csie szeme láttára vernek agyon a vörösgárdisták. Évekkel később a lány egy titkos kutatási projekten dolgozik és jeleket fog a világűrből, a Triszolarisz bolygóról. Je Ven-csie békés szándékú földönkívüliekben reménykedik, és válaszol nekik, miáltal megváltoztatja a dolgok menetét.

A rovat további cikkei