A Szépművészeti Múzeumban mutatkozott be a Kivételesség Ígérete torta, amelyet azért hozták létre, hogy megvásárlásával bárki támogathassa az Igazgyöngy Alapítvány tehetséggondozó tevékenységét.

Gasztrotematikájú művészeti tárlattal egybekötött eseményen mutatták be a KNK kommunikációs ügynökség és a NOUR desszertszalon szakmai kooperációjából született Kivételesség Ígérete tortát. A január közepén indult jótékonysági kampány során minden egyes eladott torta árából 5 ezer forintot az Igazgyöngy Alapítvány kap. A projekt május végéig, a gyereknapig tart, amelynek része egy rajpályázat is, amit a szervezet csaknem 600 diákot számláló, alapfokú művészeti iskolájában hirdettek meg.  A legjobb alkotásokat szakértő zsűri választja ki, és egy kiállítás részeként bárki megtekintheti majd őket.

Az eseményen L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány alapító-vezetője, Prima Primissima-díjas pedagógus felhívta rá a figyelmet, hogy a hasonló kezdeményezések segítenek, hogy csökkenjen a szakadék a különböző társadalmi rétegek között, és a szegénységben élő gyerekek is hasonló lehetőségekhez jussanak, mint szerencsésebb sorstársaik. Ezt a törekvést jelzi szerveztük mottója is: „Azért dolgozunk, hogy minden gyermek azzá válhasson, ami lehetne.”

A Kivételesség Ígérete torta sok-sok tehetséges gyermek álmát válthatja valóra, de persze felejthetetlen ízélményt is ígér annak, aki megkóstolja. Fő összetevői a földimogyorós piskóta, földimogyoró praliné és kétféle sóskaramell ganache, amelyeket könnyed fehércsokoládé mousse rétegek vesznek körbe. A tortát fényes, sárga tükörglaze, valamint arany és fekete színű csokoládélapok díszítik. Az édesség megvásárolható a NOUR webshopjában, valamint budapesti és budaörsi üzleteiben.