Ismét a Kodály köröndön állít ki a Standby Projekt – legújabb kiállítását Baksai József Munkácsy-díjas festőművész és Horváth Dániel festőművész válogatta. A csoportos tárlat egy ad hoc galériában kap helyet, a művek reprói a téren is megtekinthetőek lesznek.

A háborútól való rettegés nagyon közeli élmény, de fizikai valóságában nem ért el bennünket. A társadalmi mozgásokra oly érzékeny alkotókat azonban már jó ideje az ide vezető tendenciák foglalkoztatták.

A Kizökkent idők csoportos kiállítás a képzőművészek friss alkotásaival reflektál azokra a hatásokra, amelyek össztársadalmi szinten érnek bennünket. A kurátorok olyan művek közül válogattak, amelyek a körülöttünk zajló eseményekre átvitt értelemben, egy absztrakt gondolati síkon érzékeny reakciót fogalmaznak meg. A kiállított művekben az elidegenedett valóságra való reflektálás nagyon erős faktor. Visszatérő motívum a kiüresedett terek, romok ábrázolása.


648bea0eaee0696c8152fb60.jpg
Herman Levente: Tűz
Kiállító művészek

Ferenczy Zsolt, Herman Levente, Horváth Rita, Kaliczka Patrícia, Kortmann Járay Katalin, Mendreczky Karina, Szabó Ábel, Szabó Dorottya, Szurcsik Jòzsef, Tomasz Piars.

Kurátorok: Baksai József, Horváth Dániel.

A kiállítás június 27-én 18 órakor nyílik és három héten keresztül lesz látható. Megnyitja Farkas Adrienne kulturális újságíró, zenél Kardos-Horváth János.

A nyitóképen részlet Szurcsik József Szépség és moralitás című munkájából.