A Paronim / Petőfi Kultplusz előadás azt mutatja be a könnyűzene eszközeivel, hogyan hatottak az elmúlt korok költői, kiemelten a 200 éve született váteszi költő a kortárs alkotóművészek munkásságára.

2023-ban Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója van, ennek apropóján határon innen és túl a Petőfi-bicentenáriummal ünnepeljük meg minden idők egyik legjelentősebb magyar költőjének életművét. A Paronim / Petőfi Kultplusz előadás azt mutatja be a könnyűzene eszközeivel, hogyan hatottak az elmúlt korok mára klasszikussá vált költői, kiemelten a 200 éve született váteszi költő a kortárs alkotóművészek munkásságára.

A Paronim / Petőfi Kultplusz irodalmi koncert során két népszerű zenész, OliverFromEarth és Heincz Gábor Biga előadásában, Juhász Anna irodalmár moderálásával közelebbről megismerhetjük az alkotásokat, a zenészeknek ihletként szolgáló költeményeket, a dalszövegek és a dalok születése mögötti irodalmi inspirációkat. A Paronim fellépésen a Petőfi-feldolgozások mellett a zenei improvizáció is szerepet kap.

Paronim / Petőfi Kultplusz fellépések

Július 6. VIBE Fesztivál (minikoncert)
Július 26. Scruton Színpad, Révfülöp
Július 27. Petőfi Színpad, Művészetek Völgye
Augusztus 5. Egyfeszt, Gyergyószentmiklós
Augusztus 8. Székelyudvarhely
Augusztus 11. Double Rise fesztivál, Torockó
Augusztus 20. Művészkert, Millenáris (minikoncert)

Fotó: Bach Máté / PKÜ