Magyar és világirodalmi klasszikusokkal, valamint sok zenével indítja az új évadát a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata, amely a saját bemutatók mellett számos vendégelőadással várja közönségét.

Az évad első bemutatójaként Nagy Regina rendezésében színre viszik a Légy jó mindhalálig című musicalt. A produkcióban a 18 színművész mellett 18 gyermekszínész is színpadra lép.

A Petőfi-emlékév részeként Béres László állítja színpadra A helység kalapácsa című eposzparódiát, amely Cári Tibor zenéjének köszönhetően szintén zenés produkció lesz. Ezt követően a társulat egykori tagja, Márkó Eszter fogja rendezni a Hegedűs a háztetőn című musicalt. Botos Bálint a világháborús időszak okozta gazdasági válságot és annak minden problémáját idézi meg a Kasimir és Karoline című előadásban. Sardar Tagirovsky az évad végén állítja színpadra Brecht Jóembert keresünk (A szecsuáni jólélek) című drámáját.     

Bérletcsere keretében több előadás érkezik Szatmárnémetibe Sepsiszentgyörgyről, Székelyudvarhelyről, Nagyváradról. A társulat két stúdióelőadás bemutatását is tervezi. Radnóti Miklós írásaiból Kovács Éva rendezi a Dögölj meg, dögölj meg hát világ című Radnóti-estet, Lendvai Zoltán pedig Varga Lóránd Interaktív című írásának ősbemutatóját rendezi meg Szatmárnémetiben az Ács Alajos Stúdió újraavatására készülve.     

A tervek szerint a Harag György Társulat szervezi meg az idei Interetnikai Színházi Fesztivált, amelyre több mint 15 produkció érkezik majd Románia kisebbségi (magyar, német, zsidó és roma) színházi műhelyeiből.

A képen a Légy jó mindhalálig próbája. Fotó: Jäger Tibor