Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által elindított programon koncertre, múzeumba, levéltárba is elmehetnek a gyerekek, sőt akár farmra is, ahol ősmagyar fajtákat ismerhetnek meg.

Hajnal Gabriella úgy értékelt: a program nagyon népszerű, annak visszhangja pozitív, ami azt jelzi, hogy sikerült olyan produkciókat kiválasztani, amelyeknek örülnek a gyerekek. Ezek között említette az Egri csillagok, a Pál utcai fiúk, A padlás és a Pinoccio című előadást.

Tájékoztatása szerint a programban érintett 750 ezer gyermek közül több mint kétszázezer vett részt, illetve fog részt venni a Lázár Ervin-program január végéig lefoglalt eseményein.

Beszámolt arról is, hogy az utazások szervezése a tankerületek feladata, szervezeteik nemcsak az állami fenntartású, hanem az egyházi és alapítványi fenntartású iskoláknak is segítenek a szervezésben.

A Klebelsberg Központ közölte azt is, hogy az első, a második, a negyedik és a hetedik évfolyamon mintegy száz szervezet kapcsolódik be a programokba, a harmadik és az ötödik évfolyamon pedig az összes megyei kőszínház.

Kiemelt fotó: Egri csillagok/Nemzeti Színház