fbpx

KMI 12-estek a PIM-ben

Jövő kedden, december 7-én kerül sor a Petőfi Kulturális Ügynökség Kárpát-medencei Programigazgatósága (PKÜ KMPI) és a KMI 12 program szerzői évadzáró zenés-irodalmi sorozatának befejező estjére a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Az est címe és témája: Hit és irodalom – hitről, vallásról, költészetről advent és karácsony jegyében. Fellépnek Iancu Laura, Lövétei Lázár László és Zsille Gábor költők. Az est házigazdája Luzsicza István, a PKÜ KMPI irodalmi szerkesztője.

Zsille Gábor
Fotó: Székelyhidi Zsolt

A Petőfi Kulturális Ügynökség Kárpát-medencei Programigazgatóságának küldetése a kortárs magyar szépirodalom és az olvasás népszerűsítése határon innen és túl. Kiemelt gondot fordít a KMI 12 elnevezésű programjára, amelynek keretében évente kiválaszt nyolc szakmailag már elismert alkotót és négy pályakezdő fiatal tehetséget, hogy segítse írói arculatuk tovább építését, műveik népszerűsítését.

Lövétei Lázár László
Fotó: PKÜ/Onda Róbert

A most megrendezésre kerülő évadzáró estek voltaképpen egy tavaly ősszel – a pandémia miatt – megszakadt sorozat folytatásai, egyúttal egy tartalmas közös munka záróakkordjai. Az első évad alkotói voltak: Bék Timur, Bene Zoltán, Iancu Laura, Kürti László, Lövétei Lázár László, Majoros Sándor, Marcsák Gergely, Nagy Lea, Regős Mátyás, Szálinger Balázs, Száraz Miklós György és Zsille Gábor. A KMI 12 program 2022-ben tizenkét új szerzővel folytatódik, s a december 7-i estet követően nyilvánosságra kerül a névsor.

Nyitókép: Iancu Laura. Fotó: PKÜ/Onda Róbert

A rovat további cikkei