Franciaországi turnéját követően áprilisban és májusban ismét Latin-Amerikában lép fel a Recirquel. A tavalyi brazíliai fesztiválsiker után ezúttal Kolumbiában és Mexikóban, összesen hat alkalommal lép fel a társulat.

Recirquel_Solus Amor_Lilla Flóra Székely_02.jpg
Solus Amor. Fotó: Székely Flóra Lilla

A Vági Bence rendezte Solus Amor című produkciót először a nyolcmilliós kolumbiai főváros, Bogotá Teatro Mayor színházában több mint 1300 néző előtt mutatják be április 19. és 21. között, majd május 7. és 9. között a nyugat-mexikói Sinaola állam fővárosában, Culiacánban, a több mint ezerfős Teatro Pablo de Villavicencio színházban áll színpadra a társulat. 

A Recirquel visszatérő vendég Latin-Amerikában: 2016-ban Chilében és Kolumbiában is fellépett a társulat, tavaly pedig Brazíliában a Circos Sesc Nemzetközi Cirkuszfesztiválon aratott közönségsikert a Solus Amor. A nemzetközi sikerű produkciót immár a tizenkettedik országban mutatják be.

A 2020-ban debütált Solus Amor a cirque danse, azaz az újcirkuszt, a klasszikus és a modern táncot egyesítő színpadi nyelven megszólaló előadás, amely korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét, a hitről és a szeretetről, a természetről és az univerzumról szól. A darab nem egy történetet mond el, hanem többféle közelítésben azt vizsgálja, mennyire fontos az ember számára a bolygónkon jelen lévő szeretet. 

A produkció Magyarországon legközelebb május 17. és 20. között látható a Müpa Fesztivál Színházában.