(MTI) – A Móricz Zsigmond körtéri állomásra azért esett a választás, mert a szerkezete elkészült, és az eddigi eredmények kezdenek látványossá válni. A Keleti pályaudvari megálló pedig azért érdekes, mivel ez lesz a 4-es metró első szakaszának ideiglenes végállomása, ide érkeznek meg néhány hónap múlva az alagútépítő pajzsok.    

   
A Móricz Zsigmond körtéri megállóban reggel 9-kor Molnár Gyula, Újbuda polgármestere nyitja meg a Gomba épületére kiírt tervpályázatokat bemutató kiállítást. Hamarosan kiderül, hogy melyik elképzelés valósulhat meg, hiszen a tervekből már csak kettő áll versenyben. A megnyitó után, fél 10-től a belső beépítő, majd a vágányépítő tart rövid szakmai előadást az általuk végzett munka kihívásairól.
   
Extrém helyszínen, a Móricz Zsigmond körtér alatt több mint 20 méter mélyen színházi előadás és koncert várja az érdeklődőket. Délután 17 órától Víg-dallamok címmel a Vígszínház társulatának előadásában sanzonokat, verseket és népdalokat hallhat a közönség. A 200 forintos belépőből befolyt összeget a színház jótékony célra, a Down Egyesületnek ajánlotta fel. Este 19 órától a Kis Kreatív Band szórakoztatja a publikumot, felcsendül a többi között a Gedeon bácsi, az Emese és a Valami Amerika című dal. A zenekar a bevételt szintén jótékonysági célra, a fogyatékkal élő fiatalokból álló Nemadomfel Zenekarnak ajánlotta fel.
 
A látogatók délelőtt 10-től 16 óráig szakmai vezetéssel tekinthetik meg a metróépítést, a tízfős csoportok tízpercenként indulnak, regisztrálni a www.metro4.hu weboldalon szükséges.