Csütörtöktől négy napra teljesen átalakul Budapest kulturális szerkezete. Neves művészek vesznek részt azokon a  rendezvényeken, amelyeket témától függetlenül az irodalom köti össze. A fesztivált a főváros bejáratott kulturális központjaiban rendezik meg, az Anker, a Godot, a Roham, a Szikra, a Fogasház, a Pilvax vagy éppen a Műcsarnok is szerepel a helyszínek között.
 
A részt vevő művészek között van Cserna-Szabó András, Grecsó Krisztián, Háy János, Bächer Iván, Karafiáth Orsolya, Péterfy Bori, Kollár-Klemencz László, a TÁP Színház, Dragomán György, Spiró György és Tóth Krisztina.
    
A szervezők gondoltak a gyerekekre is; a Szamárfül a Margón című gyermekirodalmi fesztiválnak az Európa Pont ad otthont a Millenárison.
    
A programhoz kapcsolódóan szombaton 19 órától megrendezik az Európai Irodalom Éjszakáját is az Európa Pont és 15 európai kulturális intézet szervezésében. Az est folyamán a 4-es 6-os villamos vonalán kívánnak új irodalmi élményt nyújtani az érdeklődőknek a TÁP színház művészei, izgalmas írók műveinek bemutatásával.
    
A fesztivál programja részletesen megtalálható a budapest.varosom.hu honlapon.