Kortárs alkotók műveit mutatják be a veszprémi Pannon Várszínházban a következő évadban, a művek a város, illetve a régió történelmének egy-egy szeletét dolgozzák fel.

Az évad első előadása Egressy Zoltán Cholnoky-kód című darabja lesz Horváth Csaba rendezésében. A mű a három veszprémi kötődésű Cholnoky testvér, Jenő, a földrajztudós, valamint az író Viktor és László kapcsolatát mutatja be. A fiktív elemek mellett valós életrajzi mozzanatokat is felvonultat az előadás.

A második bemutató Fabacsovics Lili Királynék városa című alkotása lesz. Az előadásban elhangzó dalokat Z. Kovács Gábor írta, Süle Zsolt zenészként és színészként is részt vesz a darabban, amelyet Vándorfi László rendez.

A következő bemutató John Fowles angol szerző 1963-ban született, A lepkegyűjtő című regénye alapján Horgas Ádám adaptációja lesz Lenchés Márton rendezésében. Ezt követően a Red show című zenés komédiát láthatják az érdeklődők, amely az ötvenes évekről szól: a történet szerint Rákosi Mátyás születésnapjának tiszteletére több ízben is átadják az inotai erőművet. A szövegkönyvet Fabacsovics Lili és a darab rendezője, Vándorfi László írta. Peter Quilter Bestseller című művét magyarországi bemutatóként láthatják a nézők Szelle Dávid rendezésében. A három író történetét bemutató előadás azt boncolgatja, hogy mi a titka a jó bestsellernek.

Égi Vándor címmel Omega-slágerekre írt rockelőadást is színpadra állít a társulat, a produkció a tékozló fiú történetét dolgozza fel. A darab rendezője Vándorfi László, koreográfusa Vári Bertalan.

A képen jelenet a Királynék városa című darabból. Fotó forrása: Pannon Várszínház