2022 már a főpróba éve, amikor egyre több és látványosabb kulturális-művészeti eseményt rendeznek Veszprémben és a régióban. Ennek részeként indítják útjára a Holtszezon nevű, saját fejlesztésű fesztivált, amely egyszerre szolgálja a térség 365 napos szezonjának megteremtését, valamint a fiatalok bevonását a programba.

A Holtszezon egy irodalmi fókuszú, de alapvetően összművészeti rendezvény, amely a határterületekre és a feltörekvő fiatal előadókra koncentrál. Az írott műfajok közül a krimi, a sci-fi, a képregény- és fanzine kultúra, az ifjúsági és gyermekirodalom, valamint a kortárs költészet jelenik meg a kínálatban, de színházi és bábszínházi előadások, hip-hop és slam poetry események, valamint alternatív zenei, punk- és kísérletező posztrock-koncertek is szerepelnek a programban.

A Holtszezon ingyenes, de néhány esetben regisztrációhoz kötött rendezvényeinek nyolc veszprémi belvárosi kávézó, pub vagy klub − az Expresszó, a Terem, a Papírkutya, az Utas és Holdvilág Antikvárium, a Wine&Vinyl, az Incognito Kávézó, a KUNSZT! és a Fricska − ad otthont.

Fellép többek között a Platon Karataev együttes, Grecsó Krisztián, Ohnody, Nyáry Krisztián, Boebeck, Vecsei H. Miklós, Cserna Szabó András, Likó Marcell, Géczi János és Berg Judit is.

A szervezők tervei szerint jövőre már Veszprém határain túl a régióba is kilépnek a Holtszezonnal, és nemzetközi fellépőket is bevonnak a fesztivál programjaiba.

Nyitókép: Facebook/Holtszezon