A párizsi Eiffel-torony és a Szajna túlpartján álló Chaillot Színház között kifeszített kötélen egyensúlyozva sétált át a folyó fölött a híres francia artista, Nathan Paulin a hétvégén.

Paulin a hetvenméteres magasságban kifeszített kötélen 600 métert tett meg a francia kulturális örökség napja alkalmából szombaton.

A mutatványt a folyó két partján ámuló, több ezres tömeg követte figyelemmel – számolt be róla a The Guardian.

A 27 éves artista biztonsági hevederrel rögzítve lassan, mezítláb haladt az Eiffel-torony és a Chaillot Színház között a folyón át kifeszített kötélen. Útközben tartott néhány szünetet, amikor a kötélen ülve vagy fekve megállt.

„Nem volt könnyű a 600 méteres séta, a koncentrálás, miközben annyi minden zajlott körülöttem, és nagy volt a feszültség is, de akkor is csodálatos volt” – mesélte, miután befejezte a mutatványt.

Paulin, aki számos világrekordot beállított már, azért választotta a francia kulturális örökség napját, mert ilyenkor számos olyan épületet és emlékművet is megnézhet a közönség, amely egyébként zárva van a látogatók előtt.

Az artista elmondta, hogy egyfelől valami szépet akart bemutatni és megosztani a nézőkkel, másfelől új perspektívából akarta ráirányítani a figyelmet a kulturális örökségre. „Az örökséget életre kell kelteni” – fogalmazott.

Paulin 2017-ben már átsétált egyszer a Szajna fölött kötélen az örökség napján.

Nyitókép: Nathan Paulin francia lazakötéltáncos 70 méteres magasságban másodszor kel át a párizsi Eiffel-torony és a Chaillot Színház között a Szajna folyón 2021. szeptember 19-én. Fotó: MTI/AP/Francois Mori