Bár a Bagossy Brothers Company koncertjei is elmaradnak, Norbi nem búslakodik: a következő heteket olvasással, az elmaradt munkák pótlásával és befelé figyeléssel tölti.

A Bagossy Brothers Company mindössze 6 éve alakult, de talajvíz módjára törtek fel a hazai zenei életben. A Gyergyószentmiklóson alakult zenekar csupa telt házas bulit tud maga mögött, februárban pedig megérkezett a harmadik nagylemezük Veled utazom címmel. A Bagossy testvérpár egyik tagjával, Norbival beszélgettünk az önkéntes karanténhelyzet kapcsán.

Hogyan éled meg a jelenlegi helyzetet?

Próbálom kihasználni arra ezt az időszakot, hogy befejezzem az elmaradt munkáimat. Most lelassul talán egy picit minden, több időnk van magunkra. Próbálok pozitívan hozzáállni és várom, hogy újra a színpadon állhassunk a zenekarral.

Mi volt a legutóbbi kulturális élményed, amire szívesen emlékszel vissza?

A januári dupla A38 Hajós koncertem az utolsó, ami nagyon megmaradt idénről, mert ott kezdtük játszani az új repertoárunkat, amit aztán már csak egy pár helyszínre sikerült elvinni a járvány miatt. Reméljük, hamar vissza tudunk állni a régi kerékvágásba és a húrok közé csaphatunk.

Kérlek, ajánlj három olyan művet, amit most olvasol/nézel!

Orwell – Állatfarm című művét olvasom jelenleg. Ajánlani nem merném még, mert nem jutottam a végére. Viszont az 1984 című könyve ihlette az Óriások című dalunkat, azt mindenképp ajánlanám. A napokban néztem meg a The old man and the gun című filmet, izgi, meg életrajzi, szóval az lehet a harmadik.

Fotó: Hegyi Júlia Lily