Hogyan éli meg a jelenlegi helyzetet?

Nem érzem, hogy kevesebb feladatom lenne. Noha hiányzik a színpad és a koncertek, főleg most, hogy életem egyik legnagyobb koncertsorozatára készültem, de nem elmarad, csak tolódik az időpont. Jelenlegi tudásom szerint a húsz koncertből álló sorozat első fele később kerül megtartásra, a többi pedig követi az eredeti ütemezést.

A járvány okozta helyzetben óriási lehetőséget látok, egyfajta kegyelmi időszakként élem meg. A helyes sorrendek visszaállításában reménykedem. Az értéktelenségek világjárványa most jórészt megállításra került. Magunkra és egymásra is jobban oda kell figyelnünk, a buta, felszínes, értéktelen dolgokat örökre magunk mögött kell hagynunk.

Mi volt a legutóbbi kulturális élménye, amire szívesen emlékszik vissza?  

A legemlékezetesebb Barsi Balázs ferences szerzetes húsvéti konferencia-előadása volt, ami a szó legnemesebb értelmében volt kulturális és lelki természetű egyúttal. 

Kérjük, ajánljon olyan műveket, amiket most olvas vagy néz! 

Egyszerre több könyvet olvasok, nehéz választanom, melyiket emeljem ki. Valtorta Mária monumentális sorozatát olvasom, az Istenembert. Nem bírok betelni vele, nem is értem, miért nem ismeri mindenki. Ezen kívül Bocsa József a kiengesztelődéssel és gyógyulással kapcsolatos könyvét tanulmányozom, ami szintén rendkívül hasznos és aktuális, egyúttal praktikus könyv. Mel Gibson Passióját néztem meg legutóbb, bevallom, nagy hatást tett rám.

Más volt a mostani húsvét, mint az eddigiek?

Végre olyan volt a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe, mint amilyennek mindig lennie kellett volna. Várakozással és lelki felkészüléssel teli, amit nem árnyékolt be a fogyasztói társadalom termékhajszoló magatartása.

Kiemelne egy zeneművet, ami jelenleg nagyon fontos önnek?

Liszt Ferenc Szent Erzsébet legendáját ajánlanám. Óriási felfedezés és élmény számomra ez a mű. Olyan zenetörténelmi jelentőségű darab, amit nem is igazán ismertem. Mindenkinek szeretettel ajánlom, hogy meghallgassa.

Az interjúsorozat többi része itt olvasható.