fbpx

Kultúra a fotelből – Fesztbaum Béla ajánlja

„Remélem, hogy a végén, ha áldozatokkal is, de pozitív irányba indulhatunk el." Fesztbaum Bélát, a Vígszínház színművészét kérdeztük.

Hogyan éli meg a mostani helyzetet?

Édesanyám idősek otthonában él, az elmúlt időszak színházi munkái után most nyílt volna rá lehetőségem, hogy személyesen is meglátogassam, sajnos ez hosszabb időre tovább tolódik… Több idő jut viszont a családra, a kisfiamra.

A világ komoly globális változást él át, nagyon remélem, hogy a végén, ha áldozatokkal is, de pozitív irányba indulhatunk el.

Mi volt az utóbbi időben a legemlékezetesebb kulturális élménye?

Elég feladat pótolni saját színházam előadásait, melyekben nem játszom. Nagyon szép élményt adott Lukács Sándor kollégám estje a Vígszínház Házi Színpadán, ahol a Kaddis a meg nem született gyermekért című Kertész Imre-regényt tolmácsolta.

Ajánljon 3 művet, amelyet otthon is lehet élvezni.

Hallgassunk minden nap egy fél óra klasszikust! Forgassuk Márai Sándor Füveskönyvét. A színházi előadások utolsó napján a Hamlet volt műsoron a Vígszínházban Eszenyi Enikő rendezésében, melyben Poloniust játszom. A színdarab csodálatos összefüggései itt maradtak velünk a csendesebb, itthoni napokra. Érdekes és tanulságos megismerkedni vagy újra kapcsolatba kerülni Gábor Miklós legendás Hamlet alakításával, elérhető a teljes előadás a legnagyobb videómegosztó oldalon.

Nyitókép: A léggömb elrepül című Kosztolányi-est egy jelenete. Fotó: Szilágyi Lóránd/Vígszínház

A rovat további cikkei