A programsorozat a várudvarban az Ismerjetek meg minket! című blokkal indul. A helyi zenészek, énekesek fellépése után Igor Kmeto ad koncertet.

Péntek délután a várudvarban a váralja ünnepélyes átadásával kezdődnek a programok, majd a Palóc Folk Feszt című folklórműsorban fellép a füleki Jánosík és Rakonca néptáncegyüttes a Datelinka és Dobroda zenekar kíséretében. A Magyar Állami Népi Együttes Megidézett Kárpátalja című műsorát adja elő. A napot a Cimbaliband és Danics Dóra koncertje zárja.

Szombaton családi délelőtt keretében a MeseFigurák, az Actores színház és a Vaga Banda gólyalábasai, valamint kézműveskedés, gyermekíjászat, kézzel hajtott körhinta és fajátékok várják a kicsiket. A borok kedvelői délután ellátogathatnak a Pincesorra a Nyitott Pincék Napja című kísérőrendezvényre.

Szombaton szentelik újra a felújított Rátki úti keresztet. A Városi Honismereti Múzeum galériájában a római katolikus templom felújítását dokumentáló kiállítás nyílik, este a vár udvarán a Mágnás Miska előadást mutatják be.

Igor Kmeto
Fotó forrása: festivaly.eu

Vasárnap délelőtt szlovák és magyar nyelvű ünnepi szentmisék lesznek a római katolikus templomban. Délután a futballrajongók szurkolhatnak az FTC Fülek csapatának a III. liga bajnoki mérkőzésén, amelyen a fülekiek a Krásno nad Kysucou csapatával lépnek pályára.

A négynapos rendezvénysorozat kísérőprogramjait a Virgonckodó, a Nomad Child és a Motolla Kézműves Baráti Kör biztosítja.

Nyitókép: Magyar Állami Népi Együttes (forrás: hagyomanyokhaza.hu)