Online kiállítással, verspályázattal, táncelőadással, társulati versmondással jelentkeznek a kulturális intézmények a koronavírus-járvány idején.

A Jászberényi Városi Könyvtár versíró pályázatot hirdetett két kategóriában a járvány miatt elmaradt költészet napi programok pótlására. Az én Jászságom címmel meghirdetett kategóriában a jászsághoz kapcsolódó, A könyv örök! témában pedig olvasással, a könyvek és könyvtár világával kapcsolatos verseket várnak a szervezők. A pályázatokat augusztus 25-ig lehet elküldeni. A díjátadót az Őszi Könyvtári Napok rendezvénysorozatán tervezik megtartani.    

A Szolnoki Művésztelep weboldalán megtekinthető kiállítássorozatot indított alkotói munkáiból. Az első kamarakiállítás a nemrég Munkácsy-díjban részesült Fazekas Magdolna festőművész munkáit mutatja be. A művésztelep portálján és közösségi oldalán emellett egy olyan, különleges sorozat is indult, amely az alkotók műtermeibe és az ott zajló munkába enged bepillantást.    

A társulati versmondás-kihívást Radnóti Nem tudhatom című versével a Jászai Mari Színház indította annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a koronavírus-járvány következtében munkájukat és jövedelmüket vesztett színházi dolgozókra, továbbá, hogy olyan szervezetek, intézmények, színházak adománygyűjtő tevékenységét népszerűsítsék, amelyek kifejezetten az érintett színházi dolgozók megsegítését tűzték ki célul. A debreceni Csokonai Színház csatlakozott a társulati kihíváshoz a Miskolci Nemzeti Színház felkérése nyomán, következőnek pedig a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színháznak adják a stafétát.

A koronavírus-járvány miatt különleges online műsorral készül vasárnap, a Tánc világnapja alkalmából az Alba Regia Táncegyüttes. Az együttes vasárnap új gálaműsort tervezett bemutatni, azonban ezt le kellett mondani. Majoros Róbert művészeti vezető egy csokorba szedte a korábbi évek nagysikerű koreográfiáit és közönségkedvenc számait. Az így létrejött előadást az Alba Regia Táncegyüttes közösségi oldalán vetítik le vasárnap 19 órakor.