A galgahévízi HaZám Lovasudvar kultúrpajtája a gyermekek számára maga a Kánaán: állatok sokaságával ismerkedhetnek meg testközelből, a szabad levegőn kipróbálhatják a lovassportot és a néptáncot is. Galgahévízen pedig mindig szól a zene – persze nem csak gyerekeknek.

„Párommal, Zámbó István Tyupival táncosok vagyunk. Fontos ezért számunkra, hogy a hozzánk érkező gyerekek ne csak a  sporttal, hanem csodálatos népi kultúránkkal is találkozzanak. Lovardánkban most mindkettővel megismerkedhetnek” – magyarázza a kultúrpajta alapításának ötletét a lovarda udvarán Hajdú Sarolta Rege pajtatulajdonos.  A kezdeményezésnek híre ment, és a látogatók jönnek is – ma már nem csak a közvetlen környékről. És nem csak a gyerekek.

A HaZám Kulturális és Lovassport Egyesület célkitűzése olyan gyerekek, fiatalok, felnőttek összefogása, akik a lovaglás szeretetén, a természet tiszteletén túl a magyar kulturális hagyományok iránt is elkötelezettek. A lovarda fekvésének köszönhetően csodálatos kilátással és természetközeli stílusával igazi feltöltődést kínál az idelátogatóknak. A lovassport mindennapi oktatásán túl kulturális programokkal, kisfesztiválokkal, zenével, tánccal, kézműveskedéssel, nyári táborokkal adnak élményt. További információk és programok itt.