fbpx

Balassi Nyári Egyetem

Maróti Orsolya felidézte: a Balassi Intézet több mint hatvan éve foglalkozik a magyar mint idegen nyelv tanításával, 2011 óta pedig a diaszpórából is érkeznek diákok ? tette hozzá.

Az intézet több éve elindította a Balassi Nyári Egyetemet is alapvetően a külföldiek magyar nyelvi oktatására, de több más olyan program is van, amely által még jobban megismerhetik Magyarországot és a magyar kultúrát.

balassi-foto-hir.ma

Maróti Orsolya elmondta, hogy a nyári egyetemeken való részvételre pályázók motivációs levelei az idén olyan jók voltak, hogy szeretnék, ha a KKM megemelné a létszámkeretet. Volt olyan fiatal, aki arról írt, hogy szeretné megismerni azt az országot és annak kultúráját, amelyért az 1956-ban kivándorolt nagyapja harcolt ? említett példát.

A 2017. július 24-től augusztus 18-ig tartó Balassi Nyári Egyetemet több mint félszáz diák kezdi el idén a világ minden tájáról. Érkeznek diákok egyebek mellett Németországból, Koszovóból, Kanadából, Szlovéniából, Új-Zélandról, Brazíliából, Spanyolországból, Olaszországból, Oroszországból, Kínából, Egyiptomból, az Amerikai Egyesült Államokból, Törökországból, Mexikóból, Indonéziából, Vietnamból, Angolából, Ecuadorból, Mianmarból, Kambodzsából és Macedóniából.

A rovat további cikkei