A támogatásra olyan települési önkormányzatok pályázhatnak, amelyek közművelődési intézményt, közösségi színteret saját fenntartásban vagy közművelődési megállapodás keretében működtetnek. A vissza nem térítendő költségvetési támogatást a települési önkormányzatok által vállalt önrész arányában állapítják meg. A támogatás minimális mértéke 100.000 forint. A 300 millió forintos keretösszeg 40 százalékát a települési önkormányzat által 2016. január 1-jét követően alapított közművelődési intézmény vagy közösségi színtér után, 60 százalékát a fenti kategóriába nem tartozó települési önkormányzat által fenntartott, továbbá a települési önkormányzattal kötött közművelődési megállapodás alapján működő intézmény vagy közösségi színtér után osztják fel.

books-1655783_960_720

 

A vállalt önrész mértékét a kedvezményezett települések besorolásáról és a besorolás feltételrendszeréről szóló kormányrendeletben meghatározott települések esetében, valamint a települési önkormányzat által 2016. január 1-jét követően alapított közművelődési intézmény vagy közösségi színtér esetében háromszoros súllyal kell figyelembe venni a támogatás megállapításakor. A két feltétel együttes fennállása esetén a vállalt önrészt kilencszeres súllyal kell tekintetbe venni.

 

A pályázatot elektronikus úton a Magyar Államkincstár által üzemeltetett elektronikus rendszeren keresztül nyújthatják be.

 

Benyújtási határidő: 2018. április 29.

 

A részletes kiírás ITT érhető el.

Fotó: pixabay.com