fbpx

Kultúrtörténeti séta az Országos Idegennyelvű Könyvtárban

Az V. kerületi Molnár utca 11. szám alatt található Országos Idegennyelvű Könyvtár műemlék épülete idén ünnepli 115 éves évfordulóját. Bár kívülről nem feltűnő a könyvtár épülete, belül annál több érdekességet, szépséget és értékes gyűjteményt rejt magába. Októberben, a ház napján, a könyvtár munkatársai egy kultúrtörténeti séta alkalmával szeretnék megmutatni a látogatóknak az épület rejtett értékeit.
Földi Tamás könyvtáros vezetésével 2012. október 12-én, pénteken 15 órakor az érdeklődők megismerhetik a könyvtár környezetét, a Molnár utca rövid történetét, betekintést nyerhetnek az olvasók elől a hétköznapokon elzárt terekbe. A séta résztvevői átfogó képet kapnak a könyvtár épületéről, annak múltjáról és jelenéről, az épület különböző funkcióiról, változásairól az évek során.
A séta után a látogatók megtekinthetik a könyvtár Átriumában található Ilyen volt, ilyen lett című fotókiállítást. A Belvárosi Művészeti Napok keretében megnyílt tárlat az Országos Idegennyelvű Könyvtár fotóarchívumából válogatva bemutatja a könyvtár tereinek alakulását, ezzel együtt a könyvtár történetét is. A kiállítás anyagát Kónya Zsuzsa állította össze.
(Forrás: Országos Idegennyelvű Könyvtár)
(Fotó: nefmi.gov.hu)

A rovat további cikkei