Különleges helyszíneken közel tízezer látogató vett részt a hatodik alkalommal megrendezett eseményen, amelynek keretében nyílt kiállítás, készült saját bemutató, hazai és nemzetközi előadókat láthatott a közönség, sor került szakmai és portrébeszélgetésekre.

A négynapos, június 15. és 18. között megrendezett VI. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál színes, minden korosztályt szórakoztató programokkal várta az érdeklődőket. A a Veszprém-Balaton EKF évhez kapcsolódó fesztivál művészeti vezetője, Keller János az eseménysorozat beharangozóján elmondta: minden évben célkitűzés az, hogy megmutassák, az operett nem egy régi, letűnt, poros műfaj, hiszen a mai világba beépíthető értékekkel rendelkezik, és minden korosztályt meg tud szólítani.

A programban szerepelt a Csárdáskirálynő Mészáros Árpád Zsolt rendezésében, Derzsi György Lehár című zenés estjét mutatta be, a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház előadásában pedig a Csókos asszonyt láthatták. Volt térzene, a nemzetközi operettgála után pedig karnevál zárta a fesztivált.


64997d1c42d25d632603b4ff.jpg
Galambos Erzsi a VI. Rátonyi Róbert Operettfesztiválon. Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

A fesztiválon családi program, rajzverseny, vidámpark és népmesemondó jurta várta a gyerekeket, járt az operettvonat, közterületeket kereszteltek át ideiglenesen nagy operettszerzők nevére és kiderült, milyen a gasztrOperett. Olyan művészek életútját ismerhették meg a nézők, mint Galambos Erzsi, Esztergályos Cecília és Drahota Andrea. A fesztivál vendége Székesfehérvár volt.

A Fesztiválnyitó operettgála, a Csárdáskirálynő és a Lehár-est nyerték idén a fesztiváldíjakat.

A Rátonyi Róbert Operettfesztivál következő etapjára július 25-én és 26-án Balatonalmádiban kerül sor.

Fotó: Veszprémi Petőfi Színház