Megtartotta a 2023/2024-es évad első nagyszínpadi bemutatójának olvasópróbáját az Örkény Színház. Bodó Viktor állítja színpadra a Lidércek, Shaxpeare, Delírium című darabot – Shakespeare Szentivánéji álom című klasszikusát Závada Péter íróval gondolták újra. Az első előadást október 6-án tartják.

Egy férfi. És még egy. Meg két nő. Egy ideális narrátori bariton, valamint egy rakás leszokó félben lévő ápolt egy drog- és alkoholrehabilitációs intézetben. Egynéhány viszonzatlan szerelem. Aztán mégis. Aztán mégsem.

Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be. Egy szamár, egy szonár és egy szamovár. Na de kire? Biztosan Puckra, a dílörre... Oh, no! Pont a klinikán? Épp ma? Gyarországon? Vagy az egész csak egy álom? Szentivány Néni álma? Hmm. Utye-utye? Na de komolyra fordítva a szót: tósz.

A Szentivánéji álom Závada Péter átiratában és a Társulat improvizációi alapján kerül színpadra. Játsszák: Polgár Csaba, Hámori Gabriella, Zsigmond Emőke, Borsi-Balogh Máté, Józsa Bettina, Ficza István, Kókai Tünde, Friedenthal Zoltán, Máthé Zsolt, Hajduk Károly, Jéger Zsombor, Novkov Máté, Patkós Márton.

A darab rendezője Bodó Viktor, dramaturgja Varga Zsófia.

Nyitóképen a Lidércek, Shaxpeare, Delírium olvasópróbája. Fotó: Horváth Judit