fbpx

Locsolóbállal ér véget a húsvét a Fonóban

Aki a sonkák és csokitojások andalító világa után zsigerekig hatoló zenére vágyik, látogasson el a Fonóba!

Húsvét hétfőjén a Dűvő zenekar és vendégei szolgáltatják a locsolóbálon a talpalávalót. A zenekar 1979-ben alakult, 1981 óta koncertezik önálló együttesként. Repertoárjukban a Kárpát-medence minden etnikumának a zenéje megtalálható. Az együtt muzsikálás mellett népzenegyűjtéssel és tanítással foglalkoznak. Több rangos hazai fesztivál állandó közreműködői, de számos más ország lakóit is megismertetik a Kárpát-medence zenéjével. Jelenlegi felállásban 2008 óta tevékenykednek. A Hrúz testvérek, Hrúz Dénes és Hrúz Szabolcs mellé csatlakozott a Méta zenekarból kivált Mohácsy Albert és Nagy Zsolt, továbbá a fiatal tehetséges salgótarjáni énekes, Kubinyi Júlia.

Az este további közreműködői Kalász Máté (hegedű), Fekete Antal „Puma” (kontra), Hermann Mária (nagybőgő), Porteleki Zoltán (brácsa, cimbalom), továbbá a heti rendszerességű vonós sessionök zenészei lesznek. A program 18 órakor kezdődik.

2019-ben ilyen volt a locsolóbál:

A locsolóbált követően április 21-én a nemzetközi toplistás Zűrös Banda különleges koncertre készül a Fehérvár Big Banddel. A zenekar eddig megjelent két nagylemezéről válogatott dalokat Hámori János, a Fehérvár Big Band és a Budapest Jazz Orchestra tagja, akinek hangszerelésével újjászületnek a már ismert Zűrös-dalok. Túl a balkáni rezesbandák világán, a zenekar inkább a swing és a funk világával ötvözi a magyar és a balkáni zenéjét.

Nyitókép: locsolóbál a Fonóban. Forrás: YouTube

A rovat további cikkei