Az eseménysorozaton olyan kiváló művésztanárok sokasága lép színpadra, akik az oktatói tevékenységük mellett igen jelentős és elismert művészei a társadalomnak. A fellépő művészek mellett bemutatkozási lehetőséget kapnak az Egressy legtehetségesebb zenész- és színészhallgatói is, akik többsége már szintén elismert előadó.

A fesztiválon fellép többek között Berkesi Alex basszusgitáros, Demeniv Mihály harmonikaművész, Cserna Ildikó Liszt-díjas énekművész, Elekes Zsuzsa Liszt-díjas orgonaművész, Káel Norbert zongoraművész, Karasszon Eszter csellóművész, Puskás Levente szaxofonművész, a Balázs Elemér Group tagjai, a Cantores Ecclesiea Rézfúvós Együttes és az Egressy Fúvószenekara.

A műfaji sokszínűség jellemzője a programsorozatnak. A koncerteken lesz fúvósmuzsika, orgonára épülő egyházzene, jazz, népzene és színjáték is. A fesztivál szervezői az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium és Csepel önkormányzata.

A fesztivál fővédnöke Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, igazgatója Kovács Zalán László, az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium vezetője.

Nyitókép forrása: EgressyFeszt