fbpx

„Magam már nem sajnálom többet, sem azt, hogy létezem” – aZorka új dala önszeretetre biztat

„Köszönöm”, „szívesen”, „szeretlek” – szavak, amiket nem túl gyakran mondunk saját magunknak, és amik az énekes-dalszerző, aZorka legújabb felvételében hangsúlyt kaptak.

Lackfi Dorottya 2020-ban indította útjára szólóprojektjét aZorka néven: lírikus szövegek, melankolikus és fülbemászó dallamok jellemzik szerzeményeit. Első kislemeze Elharapott szavak címmel jelent meg 2021 novemberében. „Az új, katartikus dalban megtisztulhatunk, akárcsak egy képzeletbeli vízözön után: egy belső párbeszédet fest le aZorka a hozzánk legközelebb álló személlyel, azaz önmagunkkal” – áll a beharangozóban.

„A Vízözön több szempontból is egy új korszakot indított el az életemben. Ez az első dal, amit azzal a céllal írtam meg, hogy teremtsek vele egy nekem tetsző valóságot” – meséli Dorka a dal hátterét. „A rossz berögződéseket és a destruktív viselkedést – amik a szövegben »szeméttelep« és »kacatok« formájában jelennek meg – sokszor észrevétlenül fenntartom. Ezeket szeretném képletesen felégetni azzal, hogy szeretem magam, kiállok magam mellett.”

Az előadó színházi környezetben készített egyszereplős videóklipet, amely Szombathy András és Kőrösi László ötlete, kivitelezése. Legközelebb szeptember 17-én, az Akváriumban hallgathatja meg a közönség a Vízözönt élőben is aZorka korábbi munkáival együtt.

Nyitókép: Székely Zsófia

A rovat további cikkei