Az idei Oscar-szezon második legnagyobb nyertesének, a Szegény páráknak a férfi főszereplője az Oscar-gála után Instagram-bejegyzésben hálálkodott kollégáinak, akik között nem egy magyar is volt.

Mark Ruffalo az Oscar-gálán. Fotó: Valerie Macon / AFP
Mark Ruffalo. Fotó: Valerie Macon / AFP

Mark Ruffalo a március 11-i Oscar-díj-átadót követően néhány fényképet osztott meg Instagramon az este legszebb pillanatairól – közölte az Index. A fotóválogatás alá a következő sorokat írta: „Köszönjük a hihetetlen estét az Oscar-gálán. Gratulálunk Emma Stone-nak, a látványtervezőknek, Holly Waddingtonnak, James Price-nak, Shona Heath-nek és Mihalek Zsuzsának, valamint a sminkért és frizuráért felelős Nadia Stacey-nek, Mark Coulier-nek és Josh Westonnak az Oscar-győzelemért. Köszönjük magyar kollégáinknak és filmes társainknak Budapesten. Hihetetlen művészek és filmesek a maguk nemében.”

Jórgosz Lánthimosz Frankenstein-parafrázisa, a Szegény párák az idei Oscar második legtöbbet díjazott filmje – Christopher Nolan Oppenheimere után. Emma Stone a legjobb színésznőnek járó szobrocskát hozta el, Holly Waddingtont a jelmeztervezésért díjazták, Nadia Stacey, Mark Coulier és Josh Weston a legjobb smink kategóriában kapott elismerést. Mihalek Zsuzsa révén pedig magyar győzelemnek is örülhettünk: a berendező ugyanis Shona Heath és James Price társaságában megkapta a legjobb látványtervezésnek járó díjat.

Kritikánk a Szegény párákról itt, Mihalek Zsuzsával készített interjúnk pedig itt olvasható. Kerti Gézával, a produkció lead art directorával itt beszélgettünk.