Talán a Balaton csodálkozott legjobban, mikor a szokásos diszkóhajó helyett kultúrhajó szelte habjait Siófoktól Tihanyig, Füreden át. A majd’ hétórás út alatt az utazók megtapasztalhatták, a kultúra lehet szórakoztató is, sőt, a balatoni nyár, a hajóút, a mesés panoráma hangulatát is lehet fokozni. Igaz, a csodás kilátás most csak háttérként szolgált, a közönség  figyelmét a hajó színpada kötötte le.

Gólyalábas utcaszínészek fogadták a vendégeket, majd a kikötőben hagyták gólyalábaikat, és klasszikus mutatványokkal, zsonglőrködéssel szórakoztatták a legifjabbakat.

Beleleznay Endre a tőle megszokott humorral már a szavakkal zsonglőrködött, felelevenítve a legnagyobb magyar szórakoztató művészeket is.

Gregor Bernadett és Cseke Katinka viszont már az  örök életű operettet hozták el a Balaton közepére, láthatóan boldogan fürödve a megérdemelt sikerben.

Vastag Tamás

Az estet Vastag Tamás fellépése zárta. Olyan repertoárral készült, ami megérint, megfog, egy más világba, messzi, távoli vizekre viszi az összes jelenlévőt.

A nagy sikerre való tekintettel a Bánfalvy Stúdió művészei folytatják a kulturmissziót.

Nyitókép: Gregor Bernadett és Cseke Katinka