(MTI) – A 45. alkalommal megszervezett fesztivál szombat este a Savaria Szimfonikus Zenekar koncertjével kezdődik a Perugia melletti Cittá di Castello Szent Domonkosról elnevezett templomában, Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész és karmester vezényletével.    

 
“A kéthetes program során igyekszünk az egész magyar zenét bemutatni. A magyar zene mérföldkövei csendülnek fel, Liszt Ferenc, Erkel Ferenc, Kodály Zoltán, Bartók Béla, Lehár Ferenc és Kálmán Imre művei. Magyarország zenéje összetett és gazdag, mivel tartalmazza a jelentősebb közép-kelet-európai irányzatokat, de nem hiányoznak belőle a balkáni és keleties visszhangok sem” – mondta Aldo Sisillo karmester, a fesztivál művészeti igazgatója.    
 
Cittá di Castello vendégül látja a Liszt Ferenc Kamarazenekart, Balogh Kálmánt és a Gipsy Cimbalom Band együttest, Roby Lakatos hegedűművészt és a Kodály Quartet zenekart. A magyar zenéről szóló fesztivált az Orchestra Toscana zárja Kovács László vezényletével. Külön koncertsorozat mutatja be a magyar egyházi zene történetét és tanfolyamokat tartanak a Kodály-módszerről.    
 
A koncertek mellett bemutatkozik a magyar színház- és filmművészet, és a fesztivál közönsége kóstolót kap a magyar gasztronómia termékeiből.