Június 5-én kezdődött Tallinnban a 29. Óvárosi Napok című rendezvénysorozat, amelyiknek egyik programja a 8. improvizációs jazzfesztivál. A rendezvény záró hangversenyét az idei díszvendég, Orosz Zoltán triója adja este fél nyolckor az Észt Képzőművészeti Múzeum auditóriumában ? tájékoztatott a Balassi Intézet. Ezt megelőzően Orosz Zoltán zeneiskolásoknak tart továbbképzését a harmonika jazz-hangszerként való alkalmazásáról.
 
 Szabó Sándor

Július 8-án kezdi közel kéthetes észtországi turnéját Szabó Sándor gitárművész egy tallinni jazzklubban, aztán számos vidéki fesztivál vendége lesz (16. Vörui folkfesztivál, 6. Hiiumaa-i Folkfesztivál – itt ugyancsak sor kerül egy workshopra is). Közel két hét alatt nyolc koncertet ad a művész, jó néhány önálló hangversenyen is szerepel különböző vidéki várakban és udvarházakban.

 
Felfokozott várakozás előzi meg Herczku Ágnes és Nikola Parov együttesének július 17-i előadását a 6. Hiiumaa-i Nemzetközi Folkfesztiválon. A külföldi vendégek közül utolsóként lépnek föl a fesztivál főnapján, ahol várhatóan több ezer ember hallgatja majd a szabadtéri koncertet.
 
Július 22-25. között kerül sorra a 18. Viljandi Folkfesztivál, amelynek idei témája a tánc, és ahol a magyar színeket és hangokat ebben az évben a Csürrentő együttes képviseli. A zenekart jól ismerik már Észtországban, de talán most először lesz lehetőségük több tízezer néző előtt fellépni, illetve a közönséget megtáncoltatni.