A Divine Comedy Company és a Karinthy Színház együttműködésével mutatják be Verebes Ernő Koponyánk, körülbelül című művét. A Karinthy-regény alapján készült darab budapesti premierjét május 11-én tarják a Karinthy Színházban.

Verebes Ernő Koponyánk, körülbelül című, az V. Synergy Fesztiválon debütált darabját a X. színházi olimpián, Kecskeméten láthatta először a hazai közönség, májusban pedig a Karinthy Színházban lesz megtekinthető. Az abszurd játékot Karinthy Frigyes Utazás a koponyám körül című regénye alapján írta a Nemzeti Színház dramaturgja. Verebes Ernő kétszereplős darabja egy érdekes, izgalmas „önbeszélgetés”, amit Kálló Béla, Jászai Mari-díjas színművész rendezett. Csizmadia Gergely és Boros Ádám keltik életre az írót és énkéjét, akik az Isteni Színjáték Társulat tagjai.

Verebes Ernő darabja egy erősen szövegközpontú előadásban mutatja meg azokat a kérdéseket, idősíkok és terek közötti ugrásokkal tarkítva, amelyek mindenkit foglalkoztatnak. Az apropó az önmagával beszélgető Karinthy Frigyes, Frici vagyis „F” aki „X”-szel – a változóval – élet-halál nagy dolgairól néha nevetve, máskor pedig cinikusan vagy önkritikával cseveg. Mindehhez zene és mozgás is társul, amit Táborosi Margit koreográfus álmodott színpadra.

Nyitókép: X szerepében Boros Ádám (balra), F szerepében Csizmadia Gergely a Koponyánk, körülbelül című darabban. Fotó: Karinthy Színház