Budapesten elkezdődött az új magyar zenés film, a Hogyan tudnék élni nélküled? forgatása. A Demjén-dalokra felfűzött romantikus történet álmaikat kergető szerelmes fiatalokról szól, főszereplői Törőcsik Franciska és Ember Márk.

A zenés vígjáték első forgatási napjain, egy bulijelenet felvétele során az egyik kulcsszereplő, Varga-Járó Sára előadásában már el is hangzott az egyik leghíresebb Demjén Ferenc-szerzemény, a Sajtból van a Hold, ami mellett hazánk legnépszerűbb énekesének számos más slágere szintén helyet kap még a történetben. Így többek közt a Darabokra törted a szívem, a Jégszív, a Szabadság vándorai, a Szerelemvonat vagy a Hogyan tudnék élni nélküled? is elhangzik a filmben látványos táncbetétekkel kísérve.

A Törőcsik Franciska és Ember Márk főszereplésével készülő film két idősíkon, a mában, illetve a ’90-es évek elején játszódik. Egyik főhőse az élet minden területén megrekedt harmincas énekesnő, Lili, aki rábukkan édesanyja, Eszter régi leveleire. Ezeket 30 éve egy számára ismeretlen férfi írta az akkoriban már a „minden szempontból tökéletes vőlegényével” közös jövőt tervező anyukájának. A levelek felidézik Eszter és két barátnője csajos balatoni vakációját, ami váratlan fordulatot vesz, amikor a lányok megismerkednek egy rockzenekar tagjaival.

A Filmintézet támogatásával az IKO gyártásában, a nagyszabású televíziós showműsorok, valamint filmsorozatok producereként ismert Kirády Attila közreműködésével megvalósuló zenés romantikus film rendezője Orosz Dénes (Poligamy, Coming Out, Seveled), forgatókönyvírói pedig Kormos Anett (Mintaapák, A mi kis falunk) és Goda Krisztina (BÚÉK, Csak szex és más semmi), aki egyben a film kreatív producere is.

A film képi világért Babos Tamás (A nemzet aranyai, Együtt kezdtük, Kaméleon) operatőr felel, míg a benne elhangzó zenékről Demjén Ferenc csapata gondoskodik. A film látványtervezője Valcz Gábor (El a kezekkel a Papámtól!, Seveled, Swing), jelmeztervezője Kemenesi Tünde (A játszma, BÚÉK, Örök tél). A tánckoreográfiákat Turi Lajos Péter készítette, aki korábban a Sztárban sztár, A nagy duett tévéműsorokban, illetve színházban a Sztárcsinálók vagy a Puskás, a musical darabokon dolgozott.

A Hogyan tudnék élni nélküled? a tervek szerint jövő télen kerül a mozikba az InterCom forgalmazásában.

Jelenet a Hogyan tudnék élni nélküled? forgatásán. Forrás: Nemzeti Filmintézet / The Orbital Strangers Project