Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) programjai, köztük a Latinovits Zoltánra, valamint Börcsök Enikőre emlékező időszaki tárlat, továbbá a Bajor Gizinek és Gobbi Hildának emléket állító állandó kiállítás is látható lesz a Színészmúzeumban.

Az Embernek röpülni boldogság – Latinovits Zoltán (1931–1976) című időszaki tárlat március 15-ig, a Börcsök Enikő (1968–2021) – „az ember csak a saját múltját ismeri” című kamarakiállítás május 28-ig látogatható, szerdától vasárnapig 14 és 18 óra között a Bajor Gizi Színészmúzeumban.

A földszinten: a Szép ház, nagy park közepén... – A villaépület és a múzeum története című állandó kiállítás a ház egykori tulajdonosának, Bajor Gizinek és a múzeumot alapító Gobbi Hildának állít emléket.

Az emeleten a Kulisszák között című állandó tárlat a színházi alkotófolyamatot mutatja be. A belépőjegy megváltásával valamennyi tárlat megtekinthető. A múzeumban március 4-én 10 órakor a Fényből szőtt mesék című sorozatban a Csizmás kandúr látható, március 8-án 15 órakor a villakoncert-sorozatban Eszenyi Zsombor Dániel (klarinét) és Szekrényessy Csanád (zongora) lép fel. Március 10-én 19 órától Pincétől a padlásig címmel villasétát tartanak Bajor Gizi egykori otthonában. A Nemzeti Színház dívája az 1930-as évektől élt a kétszintes villában. A program látogatói felfedezhetik az épületnek a nagyközönség előtt eddig rejtett, titkokkal teli tereit az egykor menekülteket rejtő alagsorától a titkos kincsek lelőhelyét jelentő padlásig, valamint a kert rejtelmes zugait.

Március 13. és 15. között három napon át tartják a Latinovits Zoltán-kiállítás finisszázsát – tárlatvezetés, beszélgetések és felolvasószínház alkalmával is felidézik a színész alakját.

Március 15-én az állandó és az időszaki kiállítások, valamint a felolvasószínház is ingyenesen látogatható. Március 27-én, a színházi világnapon 15 órakor múzeumi teadélutánt tartanak, amelynek vendége Saly Noémi művelődéstörténész lesz.

Nyitókép: Bajor Gizi Színészmúzeum. Fotó: Füle Péter