A licitre kínált jelmezeket a színésznő az 1953-as Szőkék előnyben és a 1954-es There’s No Business Like Show Business című filmekben viselte. A híres ruhákkal együtt mintegy 1400 tárgyat kínálnak eladásra.

A Julien’s aukciósház és a Turner Classic Movies júliusban három napon át árul olyan tárgyakat, mint a címszereplő pajzsa az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló című filmből vagy egy kétrészes Givenchy-ruha, melyet Audrey Hepburn viselt az Álom luxuskivitelben című klasszikusban – közölte a két cég kedden.

Szerepel a tárgyak között a Star Wars: Új remény hat eredeti rohamosztagos-sisakjának egyike. A sisakot a tunéziai forgatáson viselték, később Gino Sabatino Star Wars-szakértő restaurálta. Licitálni lehet a Harry Potter-filmek egy sor kellékére, köztük Draco Malfoy Nimbusz 2001 márkájú seprűjére, Voldemort bodzapálcájára, valamint a kalapácsra, melyet Chris Hemsworth a Thor: Sötét világ című filmben tartott a kezében.

Az egyik legnagyobb értékűnek tartott tárgy J. P. Getty néhai iparmágnás jachtja, melyet a Frank Sinatra, Rita Hayworth és Kim Novak főszereplésével forgatott Fickós Joey című filmben használtak. Az aukciót július 16-től 17-ig tartják a Julien’s Beverly Hills-i épületében, valamint online az aukciósház portálján.

Nyitókép: Marilyn Monroe 1962-ben. Fotó: AFP