fbpx

Márquez-regényből és Frida Kahlóról készített előadások a Nemzeti Táncszínházban

Megelevenedik a Nobel-díjas író, Gabriel García Márquez legendássá vált romantikus regénye, a Szerelem a kolera idején, felidézik az ikonikus Frida Kahlo alakját, és megtudhatjuk, hogy milyen titkokat rejt az ecuadori Tayos-barlang.

A hónap első bemutatóján a néptáncé a főszerep: a Duna Művészegyüttes jubileumi évében a Duna menti népek táncaiból és zenéiből építkező, látványos tánckölteményt állít színpadra. November 20-án a Bozsik Yvette Társulat Golenya Ágnes Éva írónő az ecuadori Tayos-barlangban végzett kutatásai, valamint Móricz János felfedező beszámolói által inspirált előadását mutatják be.

Ezt követően az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat Márquez évtizedeket átölelő regényét, a Szerelem a kolera idejént viszi színre. A misztikus, sokat kutatott emberi érzelem, a szerelem kerül középpontba a GG Tánc Eger új produkciójában is, melyet november 27-én lehet megtekinteni a nagyteremben. A hónap utolsó napján a Székesfehérvári Balett Színház Un Ballo című kétrészes estjét olyan alkotók fémjelzik, mint Jiří Kylián, valamint Müller Péter.

December 7-én pedig a Duda Éva Társulat a mexikói festőnő, Frida Kahlo életét és művészetét feldolgozó látványos előadását tekinthetik meg, amely egy egzotikus álomvilágba kalauzolja a nézőt a zene, a mozgókép és a táncművészet gazdag kifejezőképességére építve.

Nyitókép: Szerelem a kolera idején. Fotó: Csendes Krisztina

A rovat további cikkei