A Kulturális és Innovációs Minisztérium az idei évben is meghirdeti az Előadó-művészeti támogatás programját, melynek keretösszege 4 milliárd forint. A meghirdetett felhívásokra nyolc kategóriában jelentkezhetnek a Pest Vármegyei Kormányhivatal által hatósági nyilvántartásba vett előadó-művészeti szervezetek, beleértve a minősítéssel nem rendelkező előadó-művészeti szervezeteket is.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium épülete mti.jpg
A Kulturális és Innovációs Minisztérium épülete. Fotó: Róka László / MTVA Bizományosi

A kormány elismeri az alkotóközösségek értékteremtő, nemzeti kultúránkat gyarapító munkáját. Az előadó-művészeti támogatás 2024-es felhívásában a következő nyolc kategóriában nyújthatnak be a szervezetek pályázatot: Kiemelt művészeti értékekkel bíró szakmai programok támogatása, Ifjúsági művészeti programok támogatása, A vidéki operajátszás erősítése érdekében megvalósuló kiemelt előadó-művészeti jelentőséggel bíró programok támogatása, Nemzetközi térben, illetve nemzetközi szereplők bevonásával megvalósuló, kiemelt előadó-művészeti jelentőséggel bíró programok támogatása, Előadó-művészeti koprodukciók létrejöttének elősegítése, Szakmai fesztiválok támogatása, A szabadtéri színházak erősítése érdekében megvalósuló kiemelt előadó-művészeti jelentőséggel bíró programok támogatása, Szakmai dokumentációs és kutatási tevékenységek, konferenciák és közösségépítő programok támogatása.

A pályázatok beadási határideje 2024. június 12., a felhívások megtalálhatóak a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő honlapján.