A Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) korábbi célkitűzéseként valósult meg a Keleti Nyelvek és Kultúrák Intézetén belül a Koreai Tanszék megalapítása, az alapító ünnepségre május 15-én került sor.

Az egyetem jelenleg hat koreai partnerintézménnyel rendelkezik és kínál csereprogramokat a hallgatóknak. Az intézmény Keleti nyelvek és kultúrák alapképzésén tanuló hallgatók a japán és kínai szakirányon mintatanterv szerint kötelezően tanulnak egy másik keleti nyelvet is, amelyek közül a koreai nyelv már korábban is választható volt. Az egyetem a 2022/2023-as tanévtől koreai nyelv- és kultúraismeret specializációt is kínál a keleti nyelvek és kultúrák – japán szakirányon tanuló hallgatóknak, az új tanszék megalapításával pedig tovább bővül a Koreával kapcsolatos kurzusok köre.

Keleti nyelvek és kultúrák szakon az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE), a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen és a Szegedi Tudományegyetemen lehet tanulni. A KRE friss képzése mellett koreai minorra az ELTE-n van lehetőség.

Fotó: Linszky Franciska