A pályázatra február 5-ig lehet jelentkezni. A MANK Nonprofit Kft. és a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ nyílt pályázatának célja a cirkuszművészet sokszínű világának és szellemi örökségének bemutatása kortárs megfogalmazásban.

A felhívásra képző- és iparművészek pályázhatnak szobrokkal, kisplasztikákkal, festményekkel, grafikákkal, iparművészeti alkotásokkal vagy fotómunkákkal és videó-installációkkal. Olyan új alkotásokat várnak, amelyeket a cirkusz különleges hangulata és sokrétű gondolati vonatkozása inspirált.

A pályázat kizárólag elektronikus úton nyújtható be, a pályaművek mellett egy szakmai önéletrajzot és az elkészült műről szóló szakmai leírást is be kell küldeni. Emellett a pályázatra készült mű digitális reprodukcióját is mellékelni kell. A sikeres pályázók pénznyereményben részesülnek, az első helyezettek bruttó 750 ezer forintot, a második helyezettek bruttó 500 ezer forintot, a harmadik helyezést elérő művészek pedig bruttó 300 ezer forintot kapnak. A nyertes művekből a MANK 2021-ben tervez kiállítást rendezni, illetve a nyerteseknek további megjelenési lehetőségeket biztosít a médiában.