Nemcsak újszegedi színpadán tartja meg idén előadásait a Szegedi Szabadtéri Játékok, hanem a Dóm téren is lesznek nyári színházi esték.

A Játékok vezetői bejelentették: a Dóm tér idén sem marad üresen – igaz, nem a megszokott színpadon és nézőszámmal, hanem a körülményekhez igazodva kerülnek színre produkciók.

Július 17-én Händel Agrippina című vígoperájával indul az évad, ezt követően július 24-én és 25-én Szente Vajk rendezésében érkezik a Játékszín sikerdarabja, a Legénybúcsú. A sort egy Moliére-komédia, az Úrhatnám polgár folytatja, majd a Hófehérke és a hét törpe című családi mesebalett látható.

Július 24-én az Akárki című moralitásjáték érkezik a székesegyház elé. „Most jött el a történelmi pillanat, amellyel mintegy 90 éve adósok vagyunk, hiszen a Szegedi Szabadtéri Játékok előképe a salzburgi dóm előtti játékok, ahol minden évben az Akárkit állítják színre” – fogalmazott Herczeg Tamás igazgató.

A mű az emberi lét alapkérdéseivel
foglalkozik, főszerepekben pedig két, Kossuth-díjas művészt láthat a közönség. A
címszerepben Zsótér Sándor, míg a Halál és a Bölcs szerepében Hegedűs D. Géza
lép színpadra. A Fogadalmi Templom elé álmodott produkciót Bodolay Géza rendezi.

Mindemellett augusztus 15-én egy szimfonikus zenekari koncert is gazdagítja az idei kínálatot Herczeg Tamás és Harangozó Gyula művészeti igazgató ebben a nehéz helyzetben különösen fontosnak tartja, hogy a kultúra mindenki számára hozzáférhető legyen, így idén mindkét Dóm téri produkciót ingyenesen tekinthetik meg a nézők.

Az újszegedi jegyértékesítés
pénteken folytatódik. A jelenlegi létszámkorlátozásokra tekintettel egyes
daraboknál egyelőre még csak előjegyzésre lesz lehetőség, a műsorváltozás miatt
elmaradó produkciókra a jegyvisszaváltás folyamatosan zajlik.