Az Élősködők Oscar-díjas rendezője, Bong Dzsun Ho is részt vett szerdán a Puszani Nemzetközi Filmfesztivál (BIFF) megnyitó ünnepségén.

A dél-koreai filmfesztivált a pandémia miatt visszafogottabban, de a közönség részvételével tartják meg. A hatalmas, nyitott oldalú Puszani Cinema Centerben rendezett megnyitó a hírességek felvonulásával kezdődött egy L alakú vörös szőnyegen, amely egy túlméretezett kifutóra hasonlított. A mustrára megérkezett a francia filmrendező, Leos Carax (Holy Motors, Annette) és Hamagicsi Rjuszuke japán filmrendező is. Az október 15-ig tartó filmmustrán 70 ország 223 filmalkotását vetítik.

A megnyitóceremónián Li Jong Dzsin vette át a néhai apjának, Li Csun Junnak, a Koreai Filmakadémia egykori elnökének odaítélt Koreai Filmdíjat. Az estén Bong Dzsun Ho az év ázsiai filmese díjat adta át Im Kvon Teknek, aki 102 filmet rendezett pályafutása alatt.

Az 1200 fős közönség előtt tartott megnyitón a Heaven: To The Land of Happiness című filmet vetítették. Im Szang Szu drámáját – amelynek egyik ihletője az 1997-ben bemutatott A mennyország kapujában című német film volt – beválogatták a 2020-as cannes-i filmfesztivál programjába, de mivel a mustrát a pandémia miatt nem tudták megrendezni, a puszani szervezők szerezték meg a gálára.

A puszani filmfesztivál zárófilmje a hongkongi filmrendező, Longman Leung Anita című produkciója lesz, amelyet a kantopop dívájaként ismert Anita Mui énekesnő-színésznőről forgatott.

A nyitókép egy korábbi fesztiválon készült. Forrás: Wikipédia