Kristály Színtér néven új, kulturális és közösségi hely nyílik a Margit-szigeten az egykori, formáiban a Bauhaus stílusa felé kacsintgató ásványvíz-palackozó üzem épületében.

A Kristály a sportos és tudatos életmóddal szimpatizáló látogatók, családok, a zöldben pihenni vágyók kedvelt célpontjává szeretne válni; olyan innovatív, laza, informális, közösséget építő helyszínné, mely egyszerre kikapcsol és összekapcsol.

A Kristályt április 29-én, a tánc világnapján avatja fel a Duda Éva Társulat legújabb dupla estjük premierjével, másnap pedig egy egész napos közösségi minifesztiválra várják az érdeklődőket. A programkínálat sokrétű: gyerekeknek és felnőtteknek szóló táncórák különböző műfajokban, közösségi workshopok, hiphop-, parkour- és BMX-bemutató, valamint a program zárásaként kortárstánc-előadások.

Május 1-től május 4-ig az ESZME Fesztiváljának ad otthont a Kristály. A majális ingyenes programjában kiemelt helyen szerepelnek a fiatal közönségnek szánt előadások. A gyerekeket a Felhővadászat, a Sárkányölő Sebestyén és a Tintaló Cirkusz interaktív családi programja várja május 1-jén. Május 2-től 4-ig olyan kísérletező és formabontó előadások láthatók a fesztiválon, mint a Csend-etűdök, A Jelentéktelen, a MOST! Válunk premierje, az Alaine – Ideje a meghalásnak és az Orlando című helyspecifikus előadás filmváltozata.