fbpx

Megnyílt a 6. Nemzetközi Építészeti Makettfesztivál

A Kortárs Építészeti Központ – KÉK makettfesztivált az Új Közlekedési Múzeum leendő helyszínén, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában rendezték meg.

A június 3-ig látogatható 6. Nemzetközi Építészeti Makettfesztivál központi témája Az emlékezés technikái, azaz a makettek és az emlékezés kapcsolatának feltárása. A téma kidolgozásában és a kurátori koncepció alkotásban a KÉK-kel együttműködött az Urbanum.

A makettfesztivál szombaton két helyszínen nyitja meg kapuit, egy időszaki kiállítással a Szabadság híd Vámházában, ahol megtekinthető a Rituals of Solitude címet viselő The Unfolding Pavilion 2021-es kiadása és digitális megfelelője, valamint a központi kiállítással az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában, ahova a kiállítás idejére hazai és nemzetközi makettek költöznek.

A megnyitó alkalmával kurátori tárlatvezetésre számíthatnak az érdeklődők, ezt követően a 70. Pecha Kucha Night Budapest előadói estjén építészeti, urbanisztikai és dizájnterületek szakemberei mutatják be a témához illeszkedő munkáikat, az épületrekonstrukcióhoz, az örökségvédelem modern trendjeihez és az ipari és közlekedési területek rehabilitációjához kapcsolódóan.

A makettfesztivál kiállításának megtekintése és a programokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A teljes programkínálat és a regisztrációs link elérhető a KÉK online felületein, ahol további információ is olvasható a koncepcióról.

A rovat további cikkei