Az ODE négy képzési programot indít útjára. A diákszínjátszókkal foglalkozó pedagógusok Perényi Balázs irányításával rendezői, Keresztúri József koordinálásával csoportvezetői ismereteket sajátíthatnak el. Fekete Anikó vezetésével önálló képzés foglalkozik a kreatív zene módszertanával, továbbá Gőbölös Gábor irányítja a mozgásos gyakorlatokkal történő játékos közösségfejlesztés képzési programját. A képzések felelősei és vezetői szakterületük országosan ismert képviselői, akik az ODE felkérésére több évtizedes gyakorlati tapasztalatukat sűrítették össze a képzések kidolgozásakor. 

Egy-egy képzési blokk harmincórás, mely minden esetben az ODE által kifejezetten erre a célra fejlesztett honlapon online és személyes kontaktórákból, a mozgásos képzés esetében kizárólag személyes kontaktórákból áll össze. Az egyes képzéseket egymás után, illetve párhuzamosan is el lehet végezni. A moduláris felépítés lehetővé teszi, hogy a később egymásra épülő, egyre rétegzettebb tudást nyújtó képzéseken részt vegyenek az érdeklődők.

A továbbképzési programok útnak indításával az ODE régóta létező igényre kíván minőségi választ adni. Az európai összehasonlításban is egyedülállóan gazdag hazai diákszínjátszó mozgalom további fejlődéséhez már rövid távon is jelentősen hozzájárulhatnak az új képzések.

További részletek az újonnan indult www.odeegyetem.hu honlapon elérhetők, az esetleges további kérdéseket az odeegyetem@gmail.com címre várják a szervezők. Jelentkezési határidő: 2021. június 1.

Képek forrása: ODE